Je grilovanie vhodné aj pre deti?

Je grilovanie vhodné aj pre deti?

Príjemné teploty a slnečné počasie sú ako stvorené na posedenie na čerstvom vzduchu. Začalo sa obdobie častých grilovačiek a opekačiek. Ale, čo deti? Môžu konzumovať jedlo z grilu? Od akého veku? Všetko si povieme v tomto článku. 

Kedy začať s podávaním grilovaného jedla deťom?

Pri deťoch by ste s grilovaným jedlom mali byť opatrní. Takéto pokrmy môžu byť pre ne príliš ťažké a nemusia ich dobre stráviť. Začínať by sa preto malo až po 3. roku života.  Ako prvý môžete skúsiť guláš bez korenín. Po tejto „skúške“ pridajte grilované kuracie mäso. Začínajte s malými porciami a tie postupne zvyšujte. Nezabudnite k mäsu dať aj zeleninu (pokojne grilovanú).

Aké jedlo je pre deti vhodné?

Ako zdravú marinádu môžete využiť olivový olej s citrónovou šťavou a bylinkami. Vhodné je grilovať ryby ako napr. makrelu, lososa, pstruha, sumca alebo kapra. Grilovať môžete prakticky akékoľvek druhy mäsa, rýb a zeleniny. Pre deti sa hodí hydinové mäso – to nie je také mastné a navyše má dostatok bielkovín.

Treba myslieť aj na to, aby sa do grilovaného jedla nepridávali pikantné koreniny a alkohol. Taktiež neodporúčame mastné mäso ako napr. údeniny, špekačky, párky, klobásky a rôzne jedlá, ktoré majú v sebe veľa soli, cholesterolu a častokrát aj veľa konzervačných látok. Vždy treba dbať na to, aby mäso bolo dobre tepelne spracované (nemalo by byť surové, ani príliš spálené). Nepatrí do zdravého jedálnička, a to nielen do  jedálnička detí, ale i dospelých.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vitajte

Prihláste sa do svojho účtu

Vytvorte si nový účet